Ben je opzoek naar een baan in Delft?

Delft, de stad van technologie, historie en creativiteit, maar ook de stad waar er veel vacatures te vinden zijn. We gaan je in dit artikel meenemen in een aantal baankansen die beschikbaar zijn in Delft. We zullen ons daarop focussen op verschillende branches, die zijn uit ons onderzoek het meest populair in Delft.

Infradiensten

Wat ons als eerste opvalt, is dat er veel vacatures beschikbaar zijn in de energie-infradiensten. Bij de energie-infradiensten ben je verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van energie infrastructuren. Heb je een HBO opleiding afgerond? Dan zijn er vacatures beschikbaar als teamleider, accountmanager en klantbeheerder. Voor degene die zijn MBO opleiding heeft afgerond, zijn er vacatures beschikbaar als technicus, maar ook als uitvoerder middenspanning zijn er genoeg vacatures beschikbaar binnen deze sector.

Techniek

Over het algemeen zijn er in de technieksector veel vacatures terug te vinden in Delft en dat mag ook wel met één van de bekendste technische universiteiten van Nederland, namelijk de TU in Delft.

Bij de technische universiteit in Delft zijn er ook verschillende vacatures beschikbaar, de meeste vacatures daar, zijn beschikbaar voor de functie coördinator. In die functie valt het ons vooral op dat ze voornamelijk op zoek zijn naar coördinatoren die zich bezighouden met onderwijsondersteuning.

Studentenbaan

Ben je nog een student en wil je graag wat bijverdienen? Dan zijn er nog veel supermarkt vacatures beschikbaar in Delft, daar zou je dan makkelijk parttime aan de slag kunnen. Daar kan je aan de slag gaan als vakkenvuller of als kassamedewerker.

Junior ingenieur

Wanneer je pas je opleiding tot ingenieur heb afgerond, ben je natuurlijk op zoek naar startersvacatures. Zoals we in het begin hebben vermeld, staat Delft bekend om zijn technische kennis, ze noemen Delft ook wel de kennisstad. Vandaar dat er ook veel vacatures beschikbaar zijn in Delft als beginnend mechanisch ingenieur. Probeer ook in de autobranche een kijkje te nemen, er zijn namelijk een hoop vacatures daarvoor te vinden in Delft. Dit kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld bent afgestudeerd als werktuigbouwkundige, mechatronicus of een soortgelijke opleiding.

Als we in zijn totaliteit naar de arbeidsmarkt kijken in Delft, dan zien we dat de meeste vacatures beschikbaar zijn in de techniek. Daarna vallen de klantenservice vacatures ons ook op in Delft, je hebt dan ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken en dat is in deze tijden natuurlijk ideaal.


Vrachtwagenchauffeur

Tenslotte willen we nog een branche aan het licht brengen in Delft, namelijk de vacature als vrachtwagenchauffeur. We zien erg veel vacatures voorbij komen om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan, in sommige gevallen kan je zelfs toch vrachtwagenchauffeur opgeleid worden.