Beste sim only aanbieding

Besparen met een sim only aanbieding

Het sim only abonnement is reeds lang ingeburgerd op de Nederlandse telecommarkt zoals ook in het Verenigd Koninkrijk en geniet nu ongekende populariteit. Een goedkope simonly aanbieding heb je zo gevonden. De kwaliteit of de dekking op het netwerk is niet anders dan die van een traditioneel abonnement. Ook de functies als bellen, sms'en en internetten zijn niet anders. Het verschil zit uiteraard in het feit dat sim only abonnementen op maandbasis een stuk goedkoper is dan een abonnement met mobiel.En dat is logisch: de telecomprovider geeft de klant immers geen mobiele telefoon mee bij het afsluiten van het abonnement. Daardoor kunnen klanten jaarlijks tot wel 80% besparen. Als ze tenminste nog een prima functionerende mobiel in hun bezit hebben.

SIMkaart

Als je besluit in plaats van een normaal telefoniecontract een sim only abonnement af te sluiten, krijg je alleen een SIMkaartje thuisgestuurd. Daarbij hoort dus geen nieuwe mobiel die een abonnement veel duurder kunnen maakt.

Benieuwd naar de sim only aanbieders die er beschikbaar zijn? Je hebt de keuze uit een aantal verschillende aanbieders, die we graag voor je op een rij zetten. Je hebt de keuze uit de grote providers, hun budget merken en de ware prijsvechters die er beschikbaar zijn.

KPN, Vodafone en T-Mobile

KPN, Vodafone en T-Mobile behoren tot de grootste providers van Nederland, ook binnen de sim only aanbieders. Zij beschikken over een eigen netwerk en hebben daarmee de mogelijkheid om je een kwalitatief uitstekende verbinding aan te bieden. Je betaalt een iets hoger bedrag per maand bij deze sim only aanbieders, al staat daar tegenover dat het netwerk goed van kwaliteit is en je kunt rekenen op aanvullende services. KPN is traditioneel de grootste speler op het gebied van vaste en mobiele telefonie, ook Vodafone en T-Mobile vormen op het gebied van sim only een goede keuze.

Sim only budget aanbieders

Wil je er binnen de sim only aanbieders liever voor zorgen dat je een scherpere prijs betaalt? Dan is het de moeite waard om naar de budget merken van de providers te kijken. Telfort is het budget merk van KPN, Hollandsnieuwe is dat voor Vodafone en Ben hoort op die manier bij T-Mobile. Je kunt er rekenen op de goede netwerken van de drie grote providers. Je betaalt er aan de andere kant een scherpere prijs. De sim only aanbieders vormen met hun lage tarieven een aantrekkelijke keuze, maar houd er rekening mee dat de service er soms wat minder kan zijn.

Sim only prijsvechters

Ten derde zijn er nog de sim only prijsvechters. Deze aanbieders maken gebruik van de netwerken van de grote providers, door daar bandbreedte op in te kopen. De verbinding is over het algemeen iets minder snel dan bij de providers zelf, het voordeel is wel dat de sim only aanbieders je scherpe aanbiedingen kunnen doen. Tot de prijsvechters behoren in ieder geval Simyo en Simpel. Je betaalt er een scherpe prijs per maand. Andere sim only aanbieders zijn bijvoorbeeld Tele2 en Ziggo, die door middel van aanbiedingen en extra's ook flink aan de weg proberen te timmeren.