Dartend het voorjaar in!

Lekker dartend het voorjaar in. Start nu met een mooie dart job in februari en schaf een mooie set met dartpijlen en een goed dartbord aan. Bijvoorbeeld een darbord van Winmau. Deze staan bekend om kwaliteit en worden wereldwijd het meeste verkocht. Komt je het merk al bekend voor?

Darten is een fantastische bezigheid en je komt lekker uit je luie stoel. Installeer een mooie dartbaan bij jou op de zolderkamer, of wellicht mag jij zelfs wel in de woonkamer een goede dartbaan neerleggen.

Wanneer je een mooie dartbaan thuis geïnstalleerd hebt wil je ook weten hoe je een dartbord ophangt en aan welke eisen deze moet voldoen om goed mee kunnen spelen. We leggen je even uit hoe je op een goede manier het spel darten speelt.

Allereerst is het heel belangrijk dat de hoogte van het dartbord goed is. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen thuis goed speelt, maar ook op andere locaties de vloer aanveegt met jouw dart concurrenten.

Afstand van een dartbord

Je legt de oche op 237 centimeter van het dartbord gemeten. Dit is vastgelegd in reglementen en ook alle pro's houden zich aan deze maten. Het meten van die specifieke afstand kun je op verschillende manieren voltooien. Je kunt dit bijvoorbeeld vanaf de grond meten tot aan de oche. Zeker geen verkeerde manier, maar het is beter om de afstand te meten vanaf de Bull. Die tweede manier is vaak wat preciezer, maar als je net begint met darten, neem het vooral niet te nauw. Ga je met vrienden een officieel darttoernooi uitvoeren, dan is het wel zo prettig dat dit op een goede manier gebeurt.


Dartbord ophangsystemen

Een dartbord wil je stevig aan de muur hebben hangen om gevaarlijke ongelukken te voorkomen. Dit dit je bijvoorbeeld door je dartbord op te hangen met een goed ophangsysteem. Ook kun je het dartbord op deze manier ronddraaien en slijt het bord minder snel. Zeker een aanrader wanneer je een goedkoper dartbord hebt. Die slijten over het algemeen toch al sneller dan ander soort dartborden.


Dartborden kopen: Recreationeel of professioneel?

Zoals hierboven genoemd, slijt een goedkoper dartbord ietwat sneller dan een eentje in een duurdere klasse. Maar als je net begint met darten is het best aan te raden om een wat goedkoper dartbord te kopen: dan kun je eerst kijken of darten wel aan jou besteed is of dat je jouw pijlen beter op een andere sport kunt richten. Een duurder dartbord is een goede investering wanneer je veel speelt en ook graag wat in een hogere klassen wilt gaan spelen. Deze zijn gemaakt van beter materiaal en daarom gaan ze vaak ook wat langer mee.