Iedereen heeft zweetvoeten. Maar stinken ze ook?

Wist jij dat iedereen zweetvoeten heeft? Je kunt het je bijna niet voorstellen maar toch is het waar. Maar hoe komt het dan dat jouw zweetvoeten wel stinken en die van je vriendin niet? Dat heeft alles te maken met de manier waarop je jouw voeten behandeld. Van hygiëne en verzorging tot aan de muiltjes of sneakers die je draagt. Zweetvoeten hoeven dus niet persé een vieze geur te verspreiden. Hoe zit dat eigenlijk?

Mijn voeten zweten maar stinken niet

Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van een gezond stel voeten. Het zou namelijk pas ongezond zijn wanneer jouw voeten niet zouden zweten. Zeker als je weet dat je voeten tot wel 200.000 kliertjes bevatten die zweet produceren. Zo regelen ze de temperatuur. Worden jouw voeten te warm? Dan wordt er vocht afgescheiden om de temperatuur te laten dalen. Dat kan oplopen tot wel 250 milliliter per dag. Dit zweet is in principe geurloos.

Waarom stinken mijn voeten zodra ze beginnen te zweten?

Als je zweetvoeten hebt die ook nog eens stinken, dan heb je een ander probleem. In veel gevallen heeft dat te maken met bacteriën. Die kunnen zich op je voeten bevinden zoals dat bij putjeszolen het geval is. Je hebt dan een huidinfectie. Stinkende voeten kunnen ook worden veroorzaakt door voetschimmel. Bijvoorbeeld omdat je jouw voeten niet van de juiste verzorging voorziet. Draag je vaak plastic schoenen of ademen jouw sokken niet voldoende? Ook dan kun je te maken krijgen met zweetvoeten die stinken.

De vochtige en warme omstandigheden zijn een prima omgeving voor bacteriën. Juist deze micro-organismen zorgen voor de vieze geur die jouw voeten verspreiden. Je voeten reinigen en vervolgens weer in dezelfde schoenen stappen is dus zinloos. De cyclus blijft zich op deze manier herhalen. Maar of jouw zweetvoeten nu stinken of niet, er is een prima oplossing voor. Die helpt je niet alleen van de vieze geur af, maar pakt ook de onderliggende oorzaak aan.

Pedispray gebruiken om overmatig zweten van de voeten tegen te gaan

Er is niets zo vervelend dan zweetvoeten die ook nog eens een penetrante lucht verspreiden. Hoewel je jouw voeten van de juiste verzorging voorziet, blijft het uittrekken van je schoenen onaangenaam. Gelukkig kun je stinkende voeten en zweetvoeten eenvoudig bestrijden met Pedifris. Door je voeten te behandelen met deze spray, voorkom je overmatig zweten en onaangename geurtjes. Ook je schoenen kun je behandelen met de producten van Pedifris. Pedifris Classic gaat de strijd aan met de bacteriën in je schoenen waardoor vieze geurtjes voorgoed verleden tijd zijn.