Kies voor Contactlenzen

Kies voor Contactlenzen

Veel mensen hebben een sterkte nodig om alles optimaal scherp te zien. Heb je een lage sterkte zoals bijvoorbeeld -0.25 dioptrie of een 0.50 dioptrie cilinder dan hoef je dit niet te corrigeren, echter is je sterkte hoger dan kun je wel duidelijk een verschil maken. Je kunt je ogen op verschillende manieren gaan corrigeren zoals bijvoorbeeld met een bril, contactlenzen of je laat je ogen laseren.

De meeste mensen kiezen voor contactlenzen, omdat zij een bril niet mooi of niet handig vinden, ook kiezen zij niet voor ooglaseren omdat dit toch een ingreep is en bovendien kun je niet alle sterktes laten laseren.

Kies je voor contactlenzen dan is dit een hele mooie manier om je ogen te corrigeren. Je hebt de keuze tussen harde contactlenzen of zachte contactlenzen. De meeste mensen kiezen voor zachte contactlenzen omdat deze prettiger zitten en bovendien laten de laatste generatie zachte contactlenzen (silicone hydrogel lenzen) veel zuurstof door en dit is gezonder voor het oog.

De zachte contactlenzen kunnen we onderverdelen in 4 soorten namelijk de jaarlenzen, maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Waar voorheen veel zachte jaarlenzen werden verkocht, zien we dat er momenteel veel meer maandlenzen, weeklenzen en daglenzen worden verkocht omdat deze veel hygiënischer zijn in het gebruik. Een jaarlens zal met de tijd toch meer vervuilen en dichtslibben waardoor het zicht minder wordt en er minder zuurstof wordt doorgelaten en dit is dus eigenlijk niet wat je wil.

Contactlenzen kopen

Zachte maandlenzen zijn de meest verkochte zachte lenzen ter wereld, dit komt vooral omdat ze relatief goedkoop zijn om aan te schaffen. Zachte weeklenzen onderscheiden zich vaak in de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid t.o.v. ander type zachte lenzen. Kies je voor daglenzen, dan kies je voor de meest hygiënische manier van lenzen dragen, want deze lenzen zitten namelijk per stuk verpakt en je pakt dus elke dag een nieuw setje.

Ook het onderhouden van zachte lenzen is tegenwoordig niet intensief meer dankzij de verkrijgbare alles in één lenzenvloeistof. Deze vloeistof maakt niet alleen je contactlenzen schoon maar ze worden tevens gedesinfecteerd, bevochtigd en je kan ze ermee afspoelen.

Wil je aan zachte contactlenzen beginnen dan dien je deze altijd eerst te laten aanmeten door een opticien, contactlensspecialist of optometrist (optometristen zijn vaak te vinden in de betere optiekzaak) en deze zal je dan het meest geschikte merk en type adviseren na het meten van je ogen.