Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?

Voordelen van een auto leasen

Er zitten veel voordelen aan een lease auto van Nationale Autolease. Zo hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de waardevermindering. Dit is een van grootste voordelen van auto lease. Als eigenaar van een auto, moet je namelijk rekening houden met de verkoopwaarde als je de auto verkoopt. Met auto lease betaal je enkel voor de tijd dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Dit scheelt een hoop zorgen voor later! Ook heb je de flexibiliteit om een nieuwe auto te kiezen wanneer jouw huidige leaseperiode afloopt. Dit is bijvoorbeeld handig als jouw vervoersbehoeften veranderen of als je graag een nieuwere auto wilt rijden. Daarnaast zal de nieuwe auto die je dan weer kiest een vast maandelijks bedrag vragen aan leasekosten. Hierdoor kun je beter plannen en budgetteren, je bent immers niet direct een groot bedrag kwijt en je weet altijd precies hoeveel geld je per maand kwijt bent aan jouw auto.

Nadelen van een auto leasen

Ook al zijn er veel voordelen als je denkt aan een auto leasen, er zijn natuurlijk ook nadelen. Zo kun je denken aan de beperkingen op het gebruik. Bij auto lease zijn er vaak beperkingen op het aantal kilometers dat je mag rijden en dit geeft je minder vrijheid. Als je meer kilometers rijdt, zul je dan ook extra kosten moeten betalen. Ben je veel onderweg? Dan is dit misschien niet een goede en voordelige keuze voor jou. Ook ben je als je een auto leaset, geen eigenaar van de auto. Dit betekent dat je niet zomaar veranderingen aan de auto mag aanbrengen en dat je de auto aan het einde van de leaseperiode moet teruggeven. Wil je wel veranderingen aanbrengen? Overleg dit dan eerst en noteer duidelijk wat er is afgesproken.

Welke lease auto is geschikt voor jou?

Je bent op zoek naar een lease auto, maar je weet nog niet welke auto bij je past. Je kunt een keuze maken uit een groot assortiment van bijvoorbeeld personenauto's, dit zijn auto's die geschikt zijn voor particulier gebruik en kunnen worden geleased voor dagelijks vervoer of vakanties. Ook zijn er bedrijfswagens die speciaal ontworpen zijn voor zakelijk gebruik. Deze zijn meestal groter en meer gericht op praktische functies dan personenauto's. Overweeg beide opties voor je een keuze maakt.